img
Furnizarea de medicamente generice salvatoare din India este în pericol 16 Noiembrie 2022

Negocierile dintre Marea Britanie și India privind Acordul de liber schimb (ALS) au fost lansate oficial în ianuarie 2022, iar întâlnirile la nivel înalt dintre cele două guverne sunt programate pentru luna noiembrie a acestui an. Rapoarte Life4me.plus

"Médecins Sans Frontières (MSF) a declarat pentru The Lancet că cerințele de proprietate intelectuală din Marea Britanie conțin prevederi care restricționează grav accesul la medicamente generice accesibile care salvează vieți din India, de care se bazează milioane de oameni din întreaga lume. Capitolul privind proprietatea intelectuală cu pretențiile britanice s-a scurs pe bilaterals.org. India este în prezent un furnizor important de multe medicamente generice ieftine pe care MSF și alții le folosesc pentru a trata tuberculoza, malaria și HIV.

"Măsurile excesive incluse în proiectul de capitol privind proprietatea intelectuală din acordul de liber schimb dintre Regatul Unit și India ar putea pune în pericol aceste livrări. Astfel de măsuri ar avea un efect descurajator asupra capacității țării de a aproviziona milioane de oameni din întreaga lume cu medicamente generice la prețuri accesibile, care salvează vieți. De exemplu, brevetul pentru delamanid, unul dintre cele mai scumpe medicamente pentru tratarea tuberculozei rezistente la medicamente, expiră în octombrie 2023. Măsurile din proiectul de acord de liber schimb ar întârzia cu câțiva ani disponibilitatea unui delamanid generic mai accesibil", a declarat Lina Menghani, managerul de campanie al MSF pentru acces în Asia de Sud.   

ONG-ul solicită guvernului britanic să retragă documentul în întregime și solicită Indiei să rămână vigilentă pentru a se asigura că barierele care împiedică accesul la medicamente la prețuri accesibile nu sunt incluse în negocierile pentru acorduri de liber schimb.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare