img
HIV în Moldova. Statistica actuală pentru 2022 29 Decembrie 2022
Acum, mulți oameni fac bilanțul anului trecut. Am decis să ținem pasul cu majoritatea și să vă împărtășim statisticile actuale privind HIV în Moldova.
 
După cum puteți vedea, anul acesta a crescut cu aproape 10% numărul de cazuri noi înregistrate de HIV. Acest lucru poate fi înfricoșător, dar experții spun că nu există niciun motiv de îngrijorare.
 
HIV in Moldova. Statistica actuală pentru 2022
 
Mai degrabă, este un motiv de bucurie. Datele arată că tot mai multe persoane se testează și încep tratamentul. Acest lucru este confirmat de cifre, întrucât anul acesta 385 de persoane în plus au început terapia ARV față de anul trecut. Iar acest lucru este foarte important, deoarece persoanele care iau ARV în mod regulat nu mai transmit virusul mai departe și trăiesc la fel de bine ca și persoanele neinfectate - fără a se teme de consecințele HIV.
 
Dacă nu îți cunoști încă statutul, asigură-te că te testezi pentru HIV! Acum este cât se poate de simplu - mergi la orice Farmacia Familiei, cere un test la HIV gratuit și fă-ți testul într-un loc și la o oră care îți convine.
 
Află mai multe despre testarea la HIV la https://justtest.md/
Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare