img
Lansarea campaniei naționale Just Test 2022 01 Noiembrie 2022
Astăzi anunțăm lansarea campaniei naționale Just Test dedicată Zilei Mondiale de combatere a SIDA!
 
În perioada 1 noiembrie - 20 decembrie, asociația obștească "Inițiativa Pozitivă", împreună cu parteneri de stat, neguvernamentali și de afaceri, va desfășura o serie de activități de promovare a testării la HIV și de reducere a stigmatizării și discriminării față de persoanele care trăiesc cu HIV.
 
Inegalitățile care contribuie la continuarea pandemiei de SIDA nu sunt un fapt inevitabil. O putem depăși. La 1 decembrie, Ziua mondială de luptă împotriva SIDA, facem apel la toată lumea să se alăture luptei împotriva inegalităților care împiedică progresul în lupta împotriva SIDA.
 
Sloganul "E timpul pentru egalitate!" - este un apel la acțiune. Acesta ne încurajează pe toți să luăm măsurile practice dovedite necesare pentru a pune capăt inegalităților și a elimina SIDA.
 
Pe parcursul acestor două luni, oameni din toată Moldova vor afla mai multe despre HIV prin intermediul TV și radio, a unor infomaterialelor în autobuzele interurbane și a unor videoclipuri produse de bloggeri locali. Iar prin intermediul sesiunilor de informare ale organizațiilor partenere din domeniul HIV vom reuși să ajungem la populația de pe ambele maluri ale Nistrului.
 
De asemenea, trebuie să menționăm partenerii din rețeaua Farmacia Familiei care au făcut testarea la HIV și mai accesibilă! Începând cu anul trecut, orice persoană de pe întreg teritoriul Republicii Moldova poate lua un set de autotestare absolut gratuit.
 
În fiecare an sunt identificate tot mai multe persoane seropozitive: în 2020 - 674, în 2021 - 797, iar pentru cele 9 luni ale anului 2022 deja 724 de cazuri de infectare. În acest fel, mai multe persoane află despre statutul lor, primesc tratament și contribuie la stoparea epidemiei de HIV.
 
Urmează multe evenimente, colaborări și activități interesante! Urmărește pagina noastră și Conștientizează, acționează, protejează!

Campania Just Test este organizată de Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă”, cu suportul financiar al Instituției publice „Unitatea de Coordonare, Implementare și Monitorizare a Proiectelor” în Domeniul Sănătății (UCIMP – grantul Fondului Global) și al UNAIDS Moldova

#СдайТестНаВич #JustTest #TesteazateLaHiv

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare