img
Atelier internațional de advocacy la Istanbul. Moldova, Armenia, Georgia 25 Аugust 2022

AFEW International a organizat un atelier de advocacy pentru reprezentanții ONG-urilor din Armenia, Moldova și Georgia la Istanbul, în perioada 29-30 iunie 2022, ca parte a Programului de solidaritate al Uniunii Europene COVID-19 pentru Parteneriatul Estic. Transmite AFEW.org

Recentele schimbări rapide, în special în ceea ce privește capacitatea tot mai redusă a societății civile, consecințele post-COVID și criza tot mai mare a refugiaților și a migranților din cauza războiului din Ucraina, fac ca situația actuală să fie excepțională și să necesite o abordare nouă sau modificată a lucrului cu populațiile-cheie. Pentru a dezvolta aceste abordări și pentru a face schimb de experiență, reprezentanții organizațiilor pentru drepturile omului care au primit anterior sprijin din partea AFEW International în cadrul Fondului de solidaritate COVID-19 au fost invitați la un atelier de lucru la Istanbul. Acest eveniment le-a permis să discute provocările actuale legate de COVID-19, să sporească abilitățile activiștilor și apărătorilor drepturilor omului și să pregătească concepte de advocacy pe termen scurt care să răspundă impactului pe termen lung al COVID-19 și al crizei politice actuale din Europa de Est.

În plus, scopul atelierului a fost acela de a face bilanțul micilor proiecte de ajutorare oferite de "Programul de solidaritate COVID-19 2020-2022" finanțat de Uniunea Europeană, impactul acestora asupra organizațiilor, personalului, echipelor și populațiilor deservite, precum și de a analiza provocările actuale care trebuie abordate. În timpul atelierului, reprezentanții ONG-urilor au discutat, de asemenea, despre protecția digitală și problemele de securitate ale activiștilor și au avut o ocazie unică de a stabili contacte care pot fi folosite în activitățile lor viitoare.

 

Представители НПО Молдовы, Грузии и АрменииПредставители НПО Грузии и Армении

Michal Pawlega, coordonator, AFEW International, Olanda

Atelierul de advocacy strategic a avut ca scop consolidarea capacității ONG-urilor sub-beneficiarii din cadrul programului de solidaritate al UE COVID-19 în țările Parteneriatului Estic, prin dezvoltarea abilităților de advocacy și dotarea acestora cu instrumentele necesare pentru a solicita viitoarele granturi de advocacy. În urma reuniunii, toate organizațiile participante și-au identificat problemele imediate și au planificat activități pentru a le rezolva. A fost, de asemenea, o ocazie excelentă de a discuta probleme actuale legate de COVID-19, situația din Ucraina și securitatea apărătorilor drepturilor omului la nivel regional, precum și de a consolida legăturile dintre societatea civilă din țările Parteneriatului estic.

Tony Sarasfati, ONG Temida, Georgia

Această Școală de Advocacy ne-a oferit o mai bună înțelegere a modului în care putem dezvolta o idee mai eficient într-o perioadă scurtă de timp și să avem un rezultat fructuos în viitor. Susținerea este un proces dificil, dar rezultatele merită așteptarea. Schimbul de experiență cu colegii ne-a permis să ne dăm seama de greșelile făcute și să dezvoltăm potențialul pentru munca viitoare. Personal, sunt plină de emoții pozitive și de motivație. Mulțumiri speciale coordonatorului Michal pentru munca depusă!

Sofio Ormotsadze, ONG Rubiconi, Georgia

A fost un training foarte practic și productiv, toți participanții și-au împărtășit experiențele.  Voi folosi cunoștințele dobândite în legătură cu managementul programului de advocacy în organizația noastră pentru a face rezultatele noastre mai eficiente. Cu ajutorul cunoștințelor obținute, vom continua să lucrăm la consolidarea relațiilor de parteneriat și la sustenabilitatea organizației.

Lilit Martirosyan, ONG "Apărătorul drepturilor omului din partea dreaptă", Armenia

În calitate de activistă transgender din Armenia, a fost foarte important pentru mine să particip la atelierul de advocacy organizat de AFEW International. Aceasta a fost o experiență extraordinară care a avut ca scop dezvoltarea abilităților noastre de advocacy prin consolidarea cunoștințelor și schimbul de experiență. Am învățat multe!

Programul a fost interactiv și captivant, deoarece am împărtășit situația noastră politică și socială actuală, am vorbit despre probleme legate de securitatea noastră ca activiști, despre criza actuală după COVID-19 și despre conflictul din Armenia. Am învățat despre cele mai bune practici de advocacy pentru schimbări juridice și politice prin discuții cu colegii mei și am reflectat asupra modalităților inovatoare de a lega ideile noastre de oportunitățile și contingențele actuale pentru a iniția schimbări în Armenia prin colaborare și activism. De asemenea, mi-au plăcut sesiunile de întrebări și răspunsuri, care au fost detaliate și clare. Vă mulțumesc foarte mult pentru această experiență minunată.

Sergey Gabrielyan, ONG umanitar Noua Generație, Armenia

Mă bucur că am avut ocazia să particip la acest eveniment. Atelierul a fost organizat la un nivel foarte înalt și a avut ca scop schimbul de informații și experiențe pentru a atinge un obiectiv comun: DREPTURILE OMULUI PENTRU TOȚI.  Sunt gata să împărtășesc informațiile primite și cunoștințele dobândite cu personalul meu. Suntem pregătiți să folosim bunele practici ale participanților care le-au prezentat în timpul reuniunii noastre.

Ina Vutkarev, O.A. “Inițiativa Pozitivă”, Moldova

Mi-a plăcut abordarea colectivă a organizatorilor și faptul că au urmărit nevoile grupului pentru a răspunde nevoilor participanților în timpul formării. Participanții au putut afla care sunt obiectivele și prioritățile potențialilor donatori, noi am evaluat prioritățile propriilor noastre organizații și am reușit să ne facem o imagine de ansamblu. A fost important pentru mine să știu că obiectivele și ideile organizației mele se încadrează strategic în posibilele granturi de advocacy.


Programul de solidaritate al UE COVID-19 pentru țările din Parteneriatul estic este finanțat de Uniunea Europeană și este pus în aplicare în parteneriat cu People in Need și Comitetul Helsinki din Țările de Jos. Proiectul își propune să sprijine organizațiile societății civile în răspunsul la impactul imediat și pe termen lung al pandemiei COVID-19 în țările Parteneriatului estic.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare